About Us

lapsia

Pikku Leijona Oy on perustettu vuonna 1995. Tällöin aloitti toimintansa Ilonlaakson päiväkoti Saarijärvellä. Petosella sijaitseva Aurinkotuulen päiväkoti perustettiin 2010. Vuonna 2014 Pikku Leijona kasvoi jälleen yrityskaupan myötä. Tällöin mukaan tuli Poutapilven päiväkoti keskustassa ja Lintukodon kaksi päiväkotia Hiltulanlahdessa. Ketunkolon päiväkoti Puijonlaaksossa avattiin tammikuussa 2017. Vuonna 2018 avasimme Petoselle Pyrstötähden päiväkodin ja myöhemmin samana vuonna avasimme myös Aamutähden päiväkodin keskustaan. 

Kaikissa päiväkodeissamme toteutetaan pienryhmätoimintaa, jotta yrityksemme arvot toteutuisivat parhaalla mahdollisella tavalla. Pikku Leijonan päiväkodeissa hoidetaan lapsia hellästi, huolella ja harkiten, yhdessä vanhempien kanssa. 

 

MEIDÄN ARVOT

Turvallisuus

Aikuisia on oikea määrä suhteessa lapsilukumäärään. Fyysisen ympäristön rakentamisessa huomioidaan ennen kaikkea lasten turvallisuus. Psyykkinen turvallisuus on meille kiusaamiseen puuttumista, hyviä käytöstapoja ja toisen ihmisen huomioimista sekä positiivisten asioiden korostamista. 

Lapsilähtöisyys

Lasta kuunnellaan aidosti, aktiivisesti ja läsnäolevasti. Lapsen toiveita pyritään toteuttamaan ja lapsi saa itse olla mukana suunnittelemassa toimintaa. 

Kiireettömyys

Asioihin, tilanteisiin ja tapahtumiin pysähdytään tässä ja nyt. Rentoutuminen ja rauhoittuminen ovat myös tärkeä osa päivää. 

Aito välittäminen

Aito välittäminen on aitoa kiinnostusta lasta ja hänen perhettään kohtaan. Se on niin fyysistä kuin psyykkistäkin huolenpitoa ja läsnäoloa. Riittävästi syliä ja huomioimista sen hektisenkin arjen keskellä osoittaa lapselle, että hän on tärkeä juuri sellaisena kuin on.

Avoimuus

Avoin palaute niin henkilökunnan kesken kuin myös henkilökunnan ja perheiden välillä auttaa meitä kehittämään toimintaamme entistä paremmaksi. Perheiden kanssa tehdään avointa ja aktiivista yhteistyötä. 

Paikanpäällä valmistettu ruoka

Arvojemme mukaisesti haluamme tarjota päiväkodissamme oman, tutun emännän valmistamaa kotiruokaa. Hyvä ja terveellinen ruoka ja tuttu emäntä ovat oleellinen osa turvallista kasvuympäristöä lapselle.

Tarjoamme kokopäivähoitoa 0 -5 vuotiaille kaikissa päiväkodeissa. Tarkemmat kuvaukset päiväkotien toiminnasta löydät päiväkotien omista linkeistä.

Yhteistyössä
luonnossa-kotonaan_logo.jpg
krvdance.png

© 2021 Pikku Leijona Oy.